It´s no life without technology

Elektronická cigareta – Čína nikdy nebyla pozadu

02.12.2010 23:08

V dnešní době je kouření stále narůstajícím paradoxem. Někteří lidé mají vůli přestat kouřit a přestanou hned, někteří potřebují přísun nikotinu pozvolně minimalizovat. Jsou i tací, kteří kouří rádi, ale raději by kouřili co nejzdravěji.Všem takovým se nabízí možnost E-Cigarety.

    V této recenzi bych se rád zaměřil na jeden typ elektronické cigarety – a to na typ s nápisem: Made in China. Velice levně se prodává na portálu Aukro.cz a značí se jménem: Mini Cigarette nebo třeba Health E-Cigarette. Rád bych tu teď shrnul pro i proti této čínské náhražky.

    Tato verze je velice levná. Seženete jí řádově za 200Kč, někde dokonce i včetně poštovného. Při čtení recenze sami zjistíte, proč je tato e-cigareta levnější, nežli třeba tu, co máte z lékárny nebo od nějakého českého výrobce.

 

    Obsah balení je u různých prodejců jiná. Pokud kupujete na internetu, nebo i někde na vietnamské tržnici, vždy je potřeba se informovat o příslušenství. Mám zkušenosti, že se prodávají balení větší, kde naleznete cigaretu s baterií, patrony (zásobníky) na vyzkoušení (10Ks), nabíječku do USB, kolík do autozapalovače, nabíječku do klasické zásuvky a CZ návod, můžeme ale také nalézt balení za stejnou cenu, kde je jen jedna nabíječka do USB. Řekl bych, že Číňan to balí pokaždé jinak, dle své nálady. Kabel k nabíječce je často jinak dlouhý a náhodný systém platí i u patron na vyzkoušení. V jedné krabičce nalezne patrony s High nikotinem, v další zase bez nikotinu. Dokonce to zamotalo hlavu i prodejcům. Při koupi se mi stalo, že prodejce uváděl v balení Medium nikotin, ale po rozbalení jsem našel obsah s High nikotinem. Takže se nelze spolehnout ani na prodejce, protože si myslím, že ani sami na 100% nevědí, co balení obsahuje.

 

    Po rozbalení nalezneme cigaretu. Tu můžeme rozdělit na bateriový modul (delší část se závitem a světelným indikátorem), atomizér (malá část se žhavící cívkou a hrotem) a patronou neboli inhalátorem obsahující náplň (plastová odnímatelná část připomínající filtr). Tyto části na sebe perfektně pasují. Nesetkal jsem se s nějakou vůlí, nebo něčím podobným. Celkový princip je plně stejný jako u dražších e-cigaret. Po nasátí vzduchu se sepne pomocí čidla dioda, která informuje o činnosti a nahrazuje pocit hoření cigarety a zároveň spíná žhavící cívka, která má za úkol nažhavit hrot v atomizéru a zahájit tak vypařování kapaliny, která je v náplni.

 

    Tento proces je bezchybný, ale jen do té doby, než se cívka zničí. To samozřejmě záleží na intenzitě používání. Pokud e-cigaretu máte v ústech skoro pořád, počítejte s výdrží přibližně 3 měsíce. Když jí budete používat 5x denně, výdrž je tak do půl roku. A kde je kámen úrazu? Cívka je vyrobená ze špatného materiálu a ještě navíc, náplně ač dobře chutnají, tak některé jsou špatně navrhnuté a kapalina se dostává až na cívku, což by samozřejmě neměla. Od toho je tu hrot. Cívka se doslova začne měnit na uhlí. Zčerná, obalí se spálenými nánosy a nabude. To se nestane hned, opravdu to záleží na intenzitě používání a na náplni (patroně). Je samozřejmé, že když se cívka takto spálí, tak se mění celková chuť, ale hlavně se začne snižovat výhřevnost hrotu. Cívka už není dostatečně silná a nevyhřívá na správnou teplotu. To je důvod proč nevydrží tak dlouho a i proč je tak levná a navíc má větší spotřebu a to se projeví na výdrži baterie(běžně vydrží okolo 600potahů,jeden den).

 

    Teď ještě k náplním-nábojům (Cartridge). Můžete najít, poměrně levně, náplně s příchutí  Marlbolo (mají na balení nálepku MB) a bez příchutě (nejsou nijak označeny). Určitě doporučuju použít náplně s příchutí MB. Nejen že lépe chutnají, ale také se lépe vypařují, protože zde je v plastové náplni vatička a hned za ní tekutina. To znamená, že hrotem propíchnete vatičku a pak je ponořen v samotné kapalině, jenže u náplní bez označení MB je vatička napuštěná kapalinou, tudíž se kapalina vypařuje hůře, protože kolem hrotu je vata napuštěná kapalinou. To považuji za méně efektní způsob, ale věřím, že to do budoucna určitě vylepší. Samozřejmě existují i další náplně v podobném stylu s jinými příchutěmi, ale já jsem se zaměřil pouze na náplně vyráběné tou samou firmou, jako e-cigaretu. Výrobce u svých náplní uvádí 200potahů. S tím souhlasím, ale záleží samozřejmě - jak je potah dlouhý, ale celkem se výrobce trefil.

 

    Jak bych tuto e-cigaretu celkově shrnul závěrem? Pokud jste příležitostný kuřák, nebo vám nevadí kratší životnost atomizéru a rádi si jí po skončení výdrže koupíte znova, protože cena je skoro jako za dvě normální krabičky cigaret, mohu vám jí zcela doporučit. Na druhou stranu nečekejte za ty peníze žádný luxus. Chutí ani výdrží se nějaké dražší značkové e-cigaretě nemůže rovnat, ale jako levná náhražka potěší a i vystačí. Nikotin je z tohoto produktu znát a o to jde především. Navíc se blíží doba vánoc a věřím, že tímto dárkem uděláte leckterému kuřákovi radost. Každý si rád vyzkouší, jak chutná e-cigareta a touto cestou si to může dovolit každý. Také si myslím, že si na tento výrobek udělá každý názor sám. Ještě dodávám, že tento výrobek obsahuje platnou značku Cϵ .

 

RECENZE E-CIGARETY NICK

 

autor: Ondra

Diskutujte zde

Datum 01.11.2011
Vložil richard
Titulek Kde..??

Kde najdem tito cigaretu najlacnejsie.....??

Datum 23.02.2012
Vložil kkacinkka
Titulek Re: Kde..??

Na AUKRU ... cigareta 3 nabíječky + jsem objednala 2 balení nábojů s příchutí vyšlomi to i s poštovným 349,-

Datum 29.03.2012
Vložil Lee
Titulek Re: Kde..??

Koupil jsem na sle vovém portále slevíště 199kč.60ks patron a cigareta nabíječky.prohledejte různé slevomaty,sleviště,slevy dnes atd,najdete.

Datum 30.10.2011
Vložil sisiinak@seznam.cz
Titulek Číňané

Výrobci všech e-cigaret jsou hlavně čínané:-) U nás to nikdo nevyrábí. Já beru z Číny /pozor, jen od certifikovaných výrobců/. Šumty jsou všude. Nejkvalitnější cigareta, co jsem zatím odebrala a mí zákazníci jsou spokojení, je klasika a to superstar, nebo ego-t. Jinou, bych začátečníkům ani nedoporučovala. Lze je koupit kolem 1100,-Kč. A ještě všem tady doporučuju, nekupovat si samospínací cigaretu a už vůbec ne tu, kterou dokapáváte. Njelepší jsou kvalitní plastové tanky, které si sami doplňujete. Mějte si všichni hezky a hodně štěstí při správném volení e-shopu. Všichni je bereme od Číňanů:-))))

Datum 20.01.2011
Vložil Alena
Titulek e-cigareta

pokud chcete vyhodit peníze z okna,tak si ji kupte,mají ji tady :)
https://www.nc.cz/elektronicka-cigareta_c2127.html
Nabíječka v zásuvce zhořela hned při prvním zapojení,USB kabel funguje,ale pro jistotu nabíjení proběhlo na starém PC...co kdyby shořel taky.Cigareta přes otvory divně pískala a z náplně přes filtr po potáhnutí vytékala kapalina,ta pachuť je hrozná a po každém potáhnutí se mi zrovna vyplachovat pusu nechce :(
Prostě zdravé kouření si bude muset počkat na větší investici,nejsem tak bohatá,abych ZNOVU kupovala levné věci.

Datum 30.01.2011
Vložil Roman (admin)
Titulek Re: e-cigareta

Dobrý den, výrobek na Vámi uvedené stránce jsem prohlédl a jedná se o levnou, všude po internetu nabízenou variantu elektronické cigarety. Již podle Vaší zkušenosti se dá soudit, že nejde o příliš kvalitní imitaci skutečných elektronických cigaret u nás dostupných. Nehledě na to, že cena té, kterou jste si koupila se jinde pohybuje řádově o stovky korun níže. Kolega navíc tento druh cigarety testoval a rovněž nedošel dobrých výsledků. Pokud o elektronickou cigaretu máte zájem a chcete skutečně kvalitní výrobek, doporučujeme vyzkoušet cigaretu značky Nick. Je u nás běžně dostupná, náplň seženete v každé větší trafice a skutečně funguje, narozdíl od podobných asijských napodobenin, které mohou být i nebezpečné, vyteče-li odpařovaná kapalina s nikotinem. Děkuji za Váš postřeh ke článku. Smím-li doporučit, za pár dnů se zde objeví článek o zmiňované cigaretě Nick, kterou kolega testuje a podle jeho slov je to zcela jiná kategorie. Cenově je sice o něco výše, nicméně kvalitou v úplně jiné třídě.

Datum 12.02.2011
Vložil Ondra (admin)
Titulek Re: e-cigareta

Musím uznat, že s tím máte celkem nepříjemné zkušenosti. Tahle čínská náhražka je spíš takové tintítko ... za tu cenu bych jí rozhodně nekoupil ... hodnota je okolo 150-200Kč a to na portálu Aukra. Mohu vám vřele doporučit cigaretu jménem NICK - určitě napravý vaší reputaci k elektronickým cigaretám. Je opravdu funkční, bezproblémová a hlavně vydrží ! Recenze je již na webu, tak se na ní mrkněte. Při jakémkoliv dotazu mi klidně napište: marzon@centrum.cz

Datum 25.08.2011
Vložil Ota
Titulek Re: e-cigareta

Tak s tímto vším musím souhlasit. Měl by výrobce dodávat i kloktadlo, navíc i když se snažím to používat, zapálím si taději normální cigaretu. Toto je šunt. Měl jsem možnost kouřit jinou e cigaretu za 1600 a to bylo něco naprosto jiného. Máme to z Aukra, jsem zvědav, jestli vrátí peníze za to.

 

Vyhledávání

Zdravíme příznivce technologií!! Technika se motá všude kolem nás, to nelze upřít. Chce to dávku trpělivosti pro člověka, který se v ní chce orientovat. My tu trpělivost máme a chceme sdílet vědomosti a názory s Vámi všemi, kteří plují na stejné lodi takříkajíc. Postupně se zde budou objevovat články z oblasti mobilní komunikace, počítačů a všeho tomu blízkého. Věříme, že nesplyneme s davem ostatních nadšenců, ale vykročíme tou správnou nohou. A když ne ani to, pak alespoň věříme, že bude tento web přínosem pro komunitu lidí, kteří se techniky nebojí. Díky za Vaši přízeň (nyní samozřejmě teprve budoucí). 

Techmanie © 2011 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

TOPlist