It´s no life without technology

Elektronická cigareta Nick – kvalita za dobré peníze

12.02.2011 22:26
V tomto článku se zaměřím na celkem hodně používanou a známou značku elektronické cigarety – Nick. Najdete tady i nějaké typy, jak ušetřit, nebo něco málo k údržbě. Každopádně hned na začátek musím zmínit, že se jedná o úplně něco jiného, než u čínské kopie (o které tu je také článek). Nick je kvalitnější, dostupnější a opravdu funguje.

 

Nejdříve k dostupnosti

    Kromě toho, že tuto e-cigaretu můžete sehnat na internetu, je k dostání v trafikách umístěných většinou v supermarketech. To je velká výhoda, protože odpadá čekání na doručení, jako přes nějaký e-shop. Mimo to, že tam můžete samozřejmě sehnat náplně (patrony, cartomizéry), je možné sehnat jakýkoliv díl a příslušenství k Nicku.

 

Tady je seznam všech prodejních míst (celkem obsáhlý):

https://www.e-nick.cz/uploads/pdf/Komplet_prodejni_mista_NICK_V02.pdf

 

OBSAH BALEnÍ

    Standardní balení lze koupit okolo 990Kč. Obsahem balení jsou dva bateriové moduly li-on, samozřejmostí je atomizér (neboli hrot), nabíječka – USB i klasická síťová a pytlík na přenášení. Je škoda, že balení neobsahuje autoadaptér, ale je ho možné koupit za 2 stovky (samozřejmě také v trafikách). Základní balení neobsahuje náplně, takže ty je nutné zakoupit. Kromě tohoto standardního balení se můžete setkat s vánoční nebo limitovanou edicí, která obsahuje navíc nějaké příslušenství a náplně. Také je možné koupit speciální a pěknou tabatěrku, která představuje bezpečné uložení e-cigarety a náplní (chcete-li patron). Cena za ní je okolo 190Kč a jedná se o kvalitní provedení, potažené koženkou.

 

Teď podrobně k náplním.

    Obyčejné patrony:

    Maté na výběr ze spousty druhů příchutí a množství nikotinu. Jedná se o dvě patrony v jednom balení, za 49Kč. Zní to velmi lákavě, ale dým, který z patron vzniká, je bohužel celkem mizivý. Fungují na obyčejném principu, kdy patronu nasadíte na atomizér (na hrot). Určitě bych to přirovnal k čínské verzi patrony. Nikdy nevíte, jaké množství potáhnete a jestli vůbec něco potáhnete. Prostě s tou spolehlivostí je to horší a funguje to tak pade na pade. Výdrž by měla být z jedné patrony okolo 200potahů, bohužel to potvrdit nemohu, odhaduju maximálně 150.

 

    Cartomizér:

    Trochu menší revoluce u Nicka. Jedná se patronu, která má přímo v sobě integrovaný atomizér. To tedy znamená, že celý cartomizér našroubujete přímo na bateriový modul (nenasazuje se na hrot, jako obyčejné patrony). Cena jednoho balení je 59Kč a v balení nalezneme jeden kus cartomizéru. Věřte mi, že se to ale určitě vyplatí. Potah z cartomizéru je úplně něco jiného, než potah z obyčejné patrony. Potah je vždy spolehlivý, dým perfektní a chuť přijatelná. Osobně si myslím, že je to zatím nejlepší kuřivo z e-cigaret. Nevýhoda je, že je k dostání jen s příchutí tabák. Výdrž výrobce uvádí okolo 250potahů, já bych to odhadl na těch 200.

 

 

Baterie

    Jedná se o normální li-on baterku, takže je jí možné nabíjet kdykoliv je potřeba (nemusí se čekat na vybití, protože nemá paměťový efekt). Výdrž plné baterie je okolo 110 potáhnutí. Je to taková průměrná výdrž. Baterie by měla vydržet až 200nabíjecích cyklů, potom začne pomalu odcházet. Vzhledem k tomu, by průměrnému kuřákovy měla na půl roku vydržet.  Samotný bateriový modul stojí okolo 399Kč. Takže pokud bude potřeba jednou za čas vyměnit baterii, není to zas tak velký obnos.

 

ATOMIZÉR

    A nyní k atomizéru. V článku o čínské kopii, jsem ho hodně odsoudil, protože nic moc nevydržel. Tady u Nicka je to něco jiného. Atomizér je bytelný, spolehlivý a funkční. Vydrží až 30 000 inhalací, což je dobré vědět. Také obsahuje cívku, ale jelikož se jedná o jiný materiál a jiný způsob výroby, určitě se vám nestane to, co u čínské náhražky (opalování cívky, štiplavý dým apod.). Samotný atomizér stojí okolo 280Kč, takže když to bude výměna jednou za rok, tak to taky není tak hrozné. Každopádně je tu ale možnost využití cartomizéru a odpadá tedy použití samotného atomizéru.

 

Něco málo k údržbě

     K údržbě atomizéru – jednou za měsíc vzít klasický lékárenský líh (nesmí být syntetický), nakapat na vatičku a atomizér s ní povrchově vyčistit. To je vše. Můžete se také podívat, jestli není někde ucpaná dírka, kterou se nasává vzduch (který pak spíná baterku). V případě ucpání prachem, nebo nějakou nečistotou, stačí vzít špendlík a trochu to projet. Ale nutností to není. E-cigareta má také svůj vlastní, samo-čistící režim, kdy po 1500 inhalacích, se rozsvítí na 6 vteřin indikátor, během kterých se má zařízení samo čistit. Sám jsem toho zatím svědkem nebyl a ani nevím, co se tím čistí. Nechám se překvapit, ale nic podstatného to nebude.

 

Závěrem

    Nyní k celkovému shrnutí. Určitě je to jedno z nejlevnějších a nejlepších e-kouření vůbec. A určitě jen a výhradně s cartomizérem ,aby to za něco stálo. O 100% ,teda ne - o 200% lepší, než čínská kopie. Samy budete po vyzkoušení určitě nadšeni. Výhodou je i záruka 2 roky, kterou automaticky dostáváte po koupi. Každopádně mohu tuto e-cigaretu doporučit každému, kdo chce najít levný a hodně podobný způsob normálnímu kouření a nechce se užírat o svoje zdravý.

 

 

A teď - jak ještě levněji kouřit

    Je možné koupit tekutinu zvanou e-liquid. Je to vlastně tekutina, která se v každé patroně nachází. Je tedy možné jí zakoupit zvlášť a patronu doplnit – oživit. Většinou naleznete lahvičku 10ml s cenou okolo 200Kč nebo 30ml s cenou okolo 500Kč. Jedna lahvička 10ml vydrží asi jako kartón cigaret. Jedná se tady o mnohem levnější řešení, nežli dokupovat nové a nové patrony. Na Aukru nalezneme ještě levnější prodejce (kupodivu stejně kvalitní). Jinak e-liquid je možné dokoupit většinou v e-shopech (v trafice ho budete hledat marně).

    Doplňování je velmi jednoduché, stačí kápnout tři až pět kapek do patrony/cartomizéru. Do patrony se kape normálně do vatičky, u cartomizéru je dobré kapat přes závit (dolem). Určitě ale doporučuji používat s cartomizérem, s normální patronou je to zas nic moc.

 

 

    Výhodou také je, že je strašné množství druhů, výrobců a cen. Takže je tu pestřejší výběr než u patron.

 

RECENZE ČÍNSKÉ CIGARETY ZDE

 

napsal: Ondra

Diskusní téma: Elektronická cigareta Nick – kvalita za dobré peníze

Datum 20.08.2016
Vložil Dejvík
Titulek Doporučuji !! :)

Dobrý den,velice doporučuji :) mám jí teprve od července a pomohlo mi to velice jak s financemi tak se zdravim a hlavně už nezapácham po smradu,takže velice všem doporučuji,jsem naprosto spokojen :)

Datum 06.02.2014
Vložil Betty
Titulek k elektronickým cigaretám

Sadu nick jsem zakoupila koncem listopadu 2013. Od poloviny prosince už nekouřím nic jiného a jsem spokojená. Kuřákům doporučuji. Velká úspora finanční, žádný zápach, žádné propálené ubrusy, žádné vajgly. Zakoupila jsem několik typů, ale nick z toho vychází úplně nejlíp.

Datum 07.11.2012
Vložil Ondra
Titulek Nejlepší pokouření

Ahoj,
nedávno jsem koupil V2Cigs.Dá se sice sehnat jen v jednom obchodě, ale je to podle mne to nejlepší, co se dá koupit. Vysoká kvalita zpracování, dlouhá výdrž baterie, dobrá dýmavost...nick kope druhou ligu.

Datum 27.04.2012
Vložil sales19@sinrowsun.com
Titulek elektronická cigareta nejlepší cenu

Dobrý den, přítel,

Jsem Jo a my jsme elektronická cigareta výroby z Číny, jsem chtěl, abyste věděli, naše propagační cenu Nejnovější E-Cig na trhu.

CE4 : $1.98
EGO W 650mah : $14.8
EGO T 650mah : $ 12.6

Cena vám může pomoci ušetřit mnoho nákladů! Také máme dobrou cenu, pro jiné e-cigaret., Pokud máte zájem, pošlu naši plnou ceník brzy.

děkuji
Jo
________________________________________
Sinrowsun/Jomo Technology Co., Ltd
web: https://jomo.en.alibaba.com
Mail: sales19@sinrowsun.com
MSN: sales19@sinrowsun.com
Yahoo: jo.ecigarette@yahoo.cn
Skype: sales19sinrowsun.com
T/M ID: cn1000562394

Datum 28.04.2012
Vložil vita
Titulek Re: elektronická cigareta nejlepší cenu

zdravim jen bych chtel řict ani nevis co v tom je jestly tam je nakej nikotin ...a vsadim se sam to nekouříš....je to sracka mel jsem ji taky a nick je lepší...mej se a vychutnej kour buh vin jen z čeho......

Datum 24.04.2012
Vložil Lukas
Titulek Nick

Od neděle jsem také uživatelem Nicku - sada Nick start, na vyzkoušení za 349,- Kč super. Kromě baterie, nabíjím a nabíjím a nabíjím. Jinak spokojenost. Chuť dobrá, dýmu akorát, sykot při natahování zní skoro jako opravdová cigareta. Jdu sehnat silnější baterii a přemýšlím o sadě se dvěma....doporučuji.

Datum 27.05.2012
Vložil moucha
Titulek Re: Nick

souhlasím..dává mi co od cigarety očekávám,jako alternativa OK

Datum 26.03.2012
Vložil pavel
Titulek malá výdrž baterie

Dobrý den,
je to pár dní co jsem si koupil Nick a zpočátku jsem byl nadšený, ale teď stačí půl hodina používání a baterie je vybitá.. Poradíte někdo prosím? je to nějaká vada? Mám to dát k reklamaci? A když, tak kde? Děkuji moc za odpovědi.

Datum 13.04.2012
Vložil Nick
Titulek Re: malá výdrž baterie

Jestli si dokapáváš cartomizér tak ten se dá dokapat jen párkrát pak se stejnak zanese a tak potom dochází k tomu že baterka méně vyrdží...kup si novej kartonizér ten když přestane mít chut´ tak ho můžeš bud´ koupit a vyměnit a nebo levněji jen dokapat a kouřit dál.. ale dokapat ho můžeš jen párkrát třeba ti vydží 10 dní např. a budeš muset dát novej.Ale i tak se to vyplatí.. takže čím víš je zašpiněnej kartonizér tím méně vydrží i baterie protože musíš víc tahat...

Datum 22.07.2012
Vložil Dušan
Titulek Re: Re: malá výdrž baterie

Kouřim nicka od vánoc a zatim jsem vyměnil jen jednu patronu.používám tři,ale doplnuju ju druhou stranou,oddělám konec a injekční stříkačkou tam trochu stříknu.baterky mám tři a ted mně jedna odešla a to kouřím hodně,tak dvakrát denně dobíjím

 

Vyhledávání

Zdravíme příznivce technologií!! Technika se motá všude kolem nás, to nelze upřít. Chce to dávku trpělivosti pro člověka, který se v ní chce orientovat. My tu trpělivost máme a chceme sdílet vědomosti a názory s Vámi všemi, kteří plují na stejné lodi takříkajíc. Postupně se zde budou objevovat články z oblasti mobilní komunikace, počítačů a všeho tomu blízkého. Věříme, že nesplyneme s davem ostatních nadšenců, ale vykročíme tou správnou nohou. A když ne ani to, pak alespoň věříme, že bude tento web přínosem pro komunitu lidí, kteří se techniky nebojí. Díky za Vaši přízeň (nyní samozřejmě teprve budoucí). 

Techmanie © 2011 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

TOPlist