It´s no life without technology

Logitech Formula Force EX aneb "Rychle a zběsile v teple domova"

01.12.2010 10:46

Dnes přináším krátkou recenzi o herním zařízení - volantu FormulaForce EX od Logitechu, který se, coby výrobce joysticků, reprosestav, volantů, gamepadů a dalšího harampádí na poli multimedií a her, poslední dobou velice zdárně angažoval.

 

 

Abych tak nějak shrnul zkušenosti s tímto herním zařízením, řekl bych že za tu cenu jsem tenkrát dostal více, než jsem čekal, nicméně mě trochu mrzelo, že po pár měsících občasného hraní (v průměru nikdy déle než 30 minut denně) se začala povážlivě viklat osa volantu a vůle se postupem času lehce zvětšovala. Co se týče herních zážitků, nemohu vytknout nic. Pokud jsem se při testování volantu setkal se starší hrou, stávalo se, že zpětná vazba dělala chyby, přesněji řečeno fungovala opačně, když neměla klást odpor, vykrucovala volant až k pravému, nebo naopak levému kraji, a když jsem do něčeho narazil, tak přestávala táhnout. Ostatní neduhy a výhody jsou popsány v kladech a záporech. Celkově vzato, je tenhle volant asi to nejlepší z low-endových volantů, co u nás dnes lze pořídit. Není to G25, ale na poježdění při dlouhých zimních večerech je k nezaplacení.


Pro:

  • kvalitní zpětná vazba (bez problémů rozhýbe celý stůl)
  • dobré uchycení volantu (žádné špunty)
  • velké množství programovatelných tlačítek
  • jednoduchá instalace


Proti:

  • po delší době používání je hodně znatelná vůle v materiálech
  • u starších her (např. FlatOut 2) zlobí Force Feedback
  • chybí řadicí páka, neškodil by alespoň třetí - spojkový pedál

autor: Roman

Diskutujte zde

Datum 19.12.2015
Vložil Jozef
Titulek instalačka

Prosím Vás,kde si stáhnu instalačku k tomuto volantu?

 

Vyhledávání

Zdravíme příznivce technologií!! Technika se motá všude kolem nás, to nelze upřít. Chce to dávku trpělivosti pro člověka, který se v ní chce orientovat. My tu trpělivost máme a chceme sdílet vědomosti a názory s Vámi všemi, kteří plují na stejné lodi takříkajíc. Postupně se zde budou objevovat články z oblasti mobilní komunikace, počítačů a všeho tomu blízkého. Věříme, že nesplyneme s davem ostatních nadšenců, ale vykročíme tou správnou nohou. A když ne ani to, pak alespoň věříme, že bude tento web přínosem pro komunitu lidí, kteří se techniky nebojí. Díky za Vaši přízeň (nyní samozřejmě teprve budoucí). 

Techmanie © 2011 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode

TOPlist