It´s no life without technology

Megarecenze: Operační systém Symbian

14.02.2012 16:39

OS Symbian (2. část)

 

V předchozí části článku jsem pro Vás stručně shrnul, co vlastně operační systém představuje pro mobilní telefon, objasnil jsem historii Symbianu od počátků až do současnosti, a ještě jsem stihnul vypsat pár výhod a důvodů, proč si Symbian do mobilu pustit. Nyní budu pokračovat několika nevýhodami, se kterými se musí uživatel Symbianu potýkat. Uvedu i pár příkladů užitečných aplikací, které si můžete do telefonu obstarat.

 

Nevýhody os symbian

Ne nadarmo drží chytré telefony (smartphone = smart phone = chytrý telefon) svoje jméno, ocitají se na rozhraní mobilních telefonů a počítačů. Stejně jako počítač mají operační paměť RAM, kterou spuštěné programy potřebují. Stejně jako na počítač, lze na ně instalovat nejrůznější aplikace, které uživateli usnadní práci. Stejně jako počítač, lze smartphone naučit používat další soubory, které v původním stavu otevřít neuměl a uživatel s nimi tedy nemohl pracovat. To jsou všechno skvělé věci. Bohužel však to, že jsou si smartphony a počítače tak příbuzné, představuje i několik problémů a omezení. 

 

1. Že jen počítač může být pomalý? Kéžby!

Představme si situaci, kdy trávíte zimní večer na počítači staršího data výroby a zatoužíte dělat více věcí naráz. Potřebujete být online na facebooku, bez hudby to není ono a potěšila by nějaká hra. První dvě věci bez větších problémů počítač zvládne. Pokud mu ale naložíte víc, než unese, nějakou poutavou hrou, začne se zkrátka a dobře "sekat". Stejný problém může bohužel nastat i u chytrého telefonu, po kterém toho chcete nadmíru. Stačí si pustit aplikaci pro GPS navigaci, nějakou tu hudbu, aby nebylo tíživé ticho, případně i nějaké ty další aplikace nebo hry (řeknete si, že tolik věcí najednou snad nikdo nepoužívá. Veřte však, že zapomenout několik spuštěných aplikací na pozadí, není nic nemožného.), rázem postřehnete, že telefon již tak dobře nestíhá. Navigace běží o něco méně plynule, písnička se sem tam zasekává, případně telefonu jen trvá mnohem déle, než přejde z jednoho menu do druhého. V takovém případě je dobré se podívat, co to vlastně všechno na telefonu běží.

Vyhledávání

Zdravíme příznivce technologií!! Technika se motá všude kolem nás, to nelze upřít. Chce to dávku trpělivosti pro člověka, který se v ní chce orientovat. My tu trpělivost máme a chceme sdílet vědomosti a názory s Vámi všemi, kteří plují na stejné lodi takříkajíc. Postupně se zde budou objevovat články z oblasti mobilní komunikace, počítačů a všeho tomu blízkého. Věříme, že nesplyneme s davem ostatních nadšenců, ale vykročíme tou správnou nohou. A když ne ani to, pak alespoň věříme, že bude tento web přínosem pro komunitu lidí, kteří se techniky nebojí. Díky za Vaši přízeň (nyní samozřejmě teprve budoucí). 

Techmanie © 2011 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

TOPlist