It´s no life without technology

Konec světa v roce 2012 - Fakt nebo jen pověra ?

01.02.2011 19:36

Hodiny tikají. Podle všemožných předpovědí má konec, celkový zánik naší existence, nastat v roce 2012. Přesněji 21.12.2012. V tomto článku shrnu nějaké fakta, týkající se této události a pokusím se vybrat nejpravděpodobnější teorii. Bude se ale jednat o čistě můj názor, který nikomu nenutím. Pokud vás toto téma zajímá, určitě si uděláte každý obrázek sám (nebo ho už máte). Dále přidám odkazy na nějaké webové stránky, zabývající se vyloženě touto tématikou.

 

Nejdříve se zaměříme na nějaké předpovědi, které předpovídají konec světa.

   Jako "ajťák" bych určitě měl začít počítačovým programem Web-Bot projekt. Tento program vznikl koncem 90.let, když se začal naplno rozvíjet internet. Byl (a je) určen na předpověď akcií a vývoj tržního hospodářství. Program používá nezávislé mini-programy (takzvané "pavouky" či "agenty"), které prohledávají internet pro budoucí finanční události. Funguje to velkým skenováním internetového jazyka (takové podvědomí, na základě lidských činností a reakcí). Zjistilo se, že program předpovídal i něco jiného, než vývoj akcií. V srpnu 2004 předpověděl zemětřesení, předpověděl vzedmutí vody a 300 000 obětí. Událost, takto předpovězena, se ukázala být tsunami v prosinci 2004. Dále program předpověděl antraxové útoky na Washington v roce 2001, masivní výpadek elektrické energie východního pobřeží USA v roce 2003. Také se mu podařilo předpovědět hurikán Katrina v roce 2005. A co je podstatného ? Z těchto událostí už nic, ale Web-Bot předpovídá velkou vlnu stupňujících se válek, které by měli být i jaderné a série katastrof dosáhne vyvrcholení v roce 2012. No a proč se o takovém programu moc neví ? Jeho předpovědi byly úspěšné, ale musíme si uvědomit, že se nejednalo o konkrétní předpovědi. Událost se musela odehrát, aby jí bylo možné přiřadit k nějaké předpovědi. Takže se v podstatě může jednat opravdu jen o náhody, nebo důmyslný program.

 

 

     Mayská civilizace. Ta je v poslední době středem pozornosti. Tato civilizace se nacházela na území Střední Ameriky od 6. do 9. století našeho letopočtu. Už v té době měli neuvěřitelně přesný kalendář, dokonce přesnější nežli ten náš. Jedná se o měřítko času koloběhu planet. Tento kalendář předpověděl, že v 8.století n.l. Cortez a jeho dobyvatelé dorazí do Nového světa. Také se tak stalo. Předpovězeno bylo i zatmění slunce (a to několikrát), s perfektní přesnosti. Kalendář předpovídá konec světa a to na zimní slunovrat 21.prosince 2012, kdy také končí. Někdo tomu bezmezně věří, jiní zase říkají, že se nic nestane, že kalendář začne od začátku (na novo). Začít "na novo" klidně může, ale záleží, jestli tu budeme i my.


 

Těch předpovědí je na rok 2012 (na konec roku 2012) opravdu hodně. Určitě bych tu zmínil Merlina (Myrddina), Matku Shipton, řeckou věštkyni Sibyliei nebo čínský systém předpovědi budoucnosti I Ching. Vše poukazuje na zánik světa v roce 2012, tak jak ho známe. Může se ale jednat o špatně vyložené předpovědi, pouhopouhé náhody nebo i logiku našeho myšlení (a matematiky). Každý si musí udělat svůj vlastní názor.

 

A teď jsem tu vybral dvě teorie, které si myslím jsou asi nejpravděpodobnější.

 

1. Okolo 21.12.2012 dojde k masivní sluneční erupci, kdy vytryskne ze slunce (z koronosféry), přímí tok energie. Naruší tak magnetické pole naší planety. Zničí satelity, zkolabuje elektrická rozvodná síť. Magnetické pole naprosto zanikne a zemské jádro se začne zahřívat exponencionální rychlostí. Logicky začne narůstat tlak, který někde vyústí v supervulkán. Po celé planetě budou zemětřesení, masivní zunami a planeta se zahalí do oblaka dýmu. Je to teorie pravděpodobná už kvůli tomu, že je podpořena mnohými vědci. NASA předpovídá velké sluneční erupce na rok 2012. Na motivy této teorie je zpracován film s názvem Rok 2012. Doporučuji zhlédnout.

 

2. Možná ještě pravděpodobnější teorie, než předchozí teorie z fyziky, je asi propuknutí války. Ne jen leda jaké války - takzvaně svaté války. Takto jí říká KLDR, která také vlastní pěknou sbírku atomových hlavic. Určitě mi dáte za pravdu, že na korejském poloostrově se poslední dobou napětí stupňuje. Pokud budou použity atomové zbraně, nebude se jednat jen o záležitosti těchto dvou zemí. Destruktivní síla, která se za výbuchem jedné atomové bomby skrývá je neuvěřitelně velká a pokud by se stalo, že by jich bouchlo víc, je tu radiace, ozáření, radiační prach a celkové dopady na ekologii planety. Každopádně je to teorie určitě obávaná.

 

 

Je spousta dalších teorií, ale logickým způsobem se dali vybrat tyto dvě. Třeba černá díra - méně pravděpodobné, ze dne na den se nemůže stát aktivní, a časové zakřivení, které by přinesla by na nás působilo delší dobu. Myslím, že to je málo pravděpodobné. Dále třeba to, že na naší planetu dopadne meteorit. Kdyby se tam mělo stát, určitě by astrofyzici z NASA vydali nějaké prohlášení, o svých pozorování. Meteorit by už musel být touto dobou našimi přístroji zaznamenatelný. Nebo teorie, že přiletí mimozemšťané. Podle mého názoru taky malá pravděpodobnost (spíš přání mnoha lidí). A je toho víc.

 

Ať už jste zastáncem jakékoliv teorie, určitě vám jí nevyvracím. Chtěl jsem tu jen shrnout můj názor, na toto téma. Pokud by jste někdo měl nějaké zajímavé materiály, či názor který je potřeba zveřejnit, stačí mi napsat.
 
 
 
 
Recenze byla publikována i na stránkách www.marzon.borec.cz a www.rok2012.wz.cz

napsal: Ondra

 

Vyhledávání

Zdravíme příznivce technologií!! Technika se motá všude kolem nás, to nelze upřít. Chce to dávku trpělivosti pro člověka, který se v ní chce orientovat. My tu trpělivost máme a chceme sdílet vědomosti a názory s Vámi všemi, kteří plují na stejné lodi takříkajíc. Postupně se zde budou objevovat články z oblasti mobilní komunikace, počítačů a všeho tomu blízkého. Věříme, že nesplyneme s davem ostatních nadšenců, ale vykročíme tou správnou nohou. A když ne ani to, pak alespoň věříme, že bude tento web přínosem pro komunitu lidí, kteří se techniky nebojí. Díky za Vaši přízeň (nyní samozřejmě teprve budoucí). 

Techmanie © 2011 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode

TOPlist